Apartman

Bükfürdő - Büki Gyógyfürdő

Nyitva tartás - Gyógyfürdő: január 1. - március 31.
8.00-17.00 óráig


április 1. - május 31.
8.00-18.00 óráig


június 1. - augusztus 31.
8.00-19.00 óráig


szeptember 1. - szeptember 30.
8.00-18.00 óráig


október 1. - december 31.
8.00-17.00 óráig


Hasznos tudnivalók:
A bükfürdői gyógyvíz - magas ásványi anyag-tartalma miatt - erős hatást gyakorol a szervezetre, ezért mindenki számára ajánlott, hogy a gyógy- és termálvizes medencékben való 20 perces fürdőzés után tartson pihenőt!


Története:
Bük európai hírű gyógyvízére 1957 őszén találtak rá. ekkor a település határában kőolajat kerestek, de szerencsére a fúrások meleg vizet hoztak a felszínre.
Bük felismerve a feltörő termálvíz jelentőségét fürdőt épített már 1962-ben. A büki gyógyfürdő fokozatosan épült ki, de sokáig csak egy medencével üzemelt.


A büki termálvizet hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították 1965-ben. A fedett fürdő 1972-ben nyílt meg, ezzel már egész évben tudta fogadni a gyógyüdülésre érkező vendégeket. Az '70-es években nemzetközi hírű fürdővé épült ki.
Bükön a fürdő körül szállodák, panziók, kempingek, üzletek és vendéglők sokra épült fel.
A rekreációs park 1992-ben nyílt meg. Ezzel a fürdő az ország második legnagyobb gyógyfürdőjévé vált.


A Büki Gyógyfürdő 14 hektáron várja vendégeit, 26 medencével (melyből 11 fedett). Bükfürdő több mint 5 ezer négyzetméter vízfelülettel rendelkezik. Bük egyre inkább üdülővárossá nőtte ki magát, a települést 2007-ben várossá nyilvánították. Polgárai megélhetésében ma már rendkívül nagy szerepet játszik a vendégfogadás, az idegenforgalom.


Szolgáltatások:
A gyógyvizes medencék 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencék 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve.
A Bükfürdő gyógyvizének hatását a Fizioterápiás Intézetben alkalmazott gyógyászati eljárások egészítik ki.

A legkisebbeket speciálisan számukra kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják, ahol biztonságos körülmények között pancsolhatnak. Fürdés után jöhet a játék és a móka a játszóparkban. A nagyobbak által különösen kedvelt az óriáscsúszda, s élményteli kalandokat kínál a fedett élményfürdő.Bükfürdő az elmúlt évtizedekben fogalommá vált a különféle mozgásszervi megbetegedésekben szenvedők körében.

Speciális összetételű gyógyvíz, magával ragadó természeti környezet, szakképzett orvosok és gyógyszolgáltatók gondoskodnak arról, hogy vendégeink ideális körülmények között gyógyulhassanak, pihenhessenek.

A büki gyógyvíz és a gyógykezelések együttes jótékony hatásának köszönhetően panaszai enyhülnek, megszűnnek, visszanyerheti testi és lelki harmóniáját.

Bük gyógyvíze a következő betegségek kezelésénél alkalmazható hatásosan:
Meszesedés (spondylosis), köszvény, lágyrész reumatizmus, ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, baleseti utókezelés, porckopás (arthrosis), csontritkulás (osteoporosis), discopathia, lumbágó, Bechterew-kór, krónikus ízületi gyulladás, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok.

Ellenjavallatok:
súlyos szív- és érrendszeri betegség, trombózis, rosszindulatú daganat, tbc, heveny gyulladásos betegség, terhesség.

Terápiás kezelések:
súlyfürdő, nyirokmasszázs, elektroterápia, víz alatti vízsugármasszázs, pezsgőkádfürdő, szénsavas kádfürdő, orvosi masszázs, gyógykrém masszázs, talp- reflexmasszázs, ivókúra, inhaláció.

Egyéb szolgáltatások:
mágnesterápia, oxigénterápia, lézerterápia, thai masszázs, szauna, szolárium, pedikűr, hangosbemondás, értékmegőrzés.
A gyógykezelések - az orvosi masszázs, gyógykrém masszázs, pezsgőkádfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, talp reflexmasszázs kivételével - orvosi vizsgálat után vásárolhatók meg a fürdő információs pultjánál.